Lakás eladási checklist: 10 + 1 teendő ingatlan eladás előtt!

Szerző: | jún 25, 2020

Felkészültél az ingatlanod eladására?

Akkor itt az ideje felhajtani az inged ujját és dolgozni! A ház eladása sokkal többet jelent, nem csak az “Eladó” felirat elhelyezése a pázsiton vagy néhány véletlenszerű fénykép feltöltése a házról, különösen, ha a legtöbb pénzt akarod vele kaszálni. (És őszintén szólva, ki nem?!)

Tehát, mielőtt házad eladásra kínálnád, olvasd el ezt az ellenőrző listát, amely megkönnyíti az előkészületet. Néhány tipp meglepően könnyű, míg mások kissé több erőfeszítést igényelnek, de kifizetődő, amint a vásárlók felkeresnek és nagyszerű ajánlatokat tesznek.

 1. Keress egy nagyszerű ingatlanügynököt

 Gondolod, hogy Ti is el tudjátok adni otthonotokat és zsebbe tudjátok tenni azt az összeget, amelyet egyébként egy ingatlanügynöknek fizetnétek? Csábító lehet, de állj ellent a vágynak! A „tulajdonos általi eladás” szinte mindig katasztrófa, ami mind pénz, mind az idő feláldozásához vezet. Ezért ne csak vakon béreld fel azt az ingatlanügynököt, aki utoljára küldött neked szórólapot vagy azt, amelyet a nagybátyád barátjának munkatársának az unokatestvére ajánl. Vizsgálj meg egy ingatlanügynököt, aki ismeri a piacot, majd győződj meg róla személyesen, hogy Ő a megfelelő, akire legnagyobb értékedet, az otthonodat rábízod. Az ingatlanügynöknek olyan személynek kell lennie, akivel kényelmesen dolgozol együtt, akiben megbízol, hogy eladja ingatlanod a legmagasabb áron. Ne félj beszélgetni néhány ingatlanügynökkel, mielőtt egyet választanál!

 1. Szerelem első látásra

A vevők hajlamosak egy könyvet a borító alapján megítélni. Gondoskodj arról, hogy a potenciális vásárlóknak első látásra is jó benyomást keltsen otthonod és arra ösztönözze őket, hogy minél többet akarjanak látni belőle. Viszonylag egyszerű javításokkal (például színes virágok ültetése, a bejárati ajtó újra festése…) házad külseje hívogató lesz a vevők számára. Ha nem vagy biztos benne, hogyan lehetne ezt kivitelezni, kérj tanácsot az ingatlanügynöktől, aki tapasztalatból tud ötleteket adni.

 1. A kevesebb határozottan több

 Tisztítsd meg a pultokat, ablakpárkányokat, asztalokat és minden más látható felületet, majd a szekrényeket, fiókokat! Ha a ház zsúfolásig van személyes tárgyaiddal, a vásárlók arra következtethetnek, hogy nincs elég hely az ingatlanban, ahová elpakolhatnál. Nem fognak jelentkezni jelzálogkölcsön-fizetésre, ha úgy gondolják, hogy külön tároló helyet is bérelniük kell. Csomagold el személyes tárgyaidat, felesleges dolgaidat! A költözés is könnyebb lesz, ha néhány holmid már be van dobozolva.

 1. Üres vászon

 Távolítsd el a zavaró tényezőket, hogy a vevők láthassák magukat és családjukat az ingatlanban! Rejtsd el a személyes tárgyaidat és a családi fényképeket, valamint a merész grafikákat és bútorokat, amelyek miatt az otthon kevésbé vonzó a nagyközönség számára. A cél egy üres vászon létrehozása, amelyen a vásárlók megtervezhetik saját elképzeléseiket.

 1. Semleges színek

 Lehet, hogy szereted a harsány narancssárgára festett falakat, de ha ez a potenciális vásárló legkevésbé kedvenc színe, akkor ez lehet a fordulópont!
Aligha nyúlhatsz mellé a semleges színekkel, mert ritka, hogy valaki utálja. A másik előnye az, hogy egy világos szín lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy elképzeljék milyenek lennének a falak az általuk megálmodott színekkel. Az eladó feladata, hogy segítse a vásárlókat a házról egy új képet alkotni. Ha nem érzik magukat otthon, akkor valószínűleg megvizsgálják az egyéb vételi lehetőségeket.

 1. Tiszta és gondozott

 Még akkor is, ha nem teljes átfestési munkát végzel, fordíts különös figyelmet a padlólapok, a falak és az ajtók megtisztítására, rögzítsd a laza fogantyúkat!
 Szinte bármilyen ház eladása bonyolult lehet, de a sok apró problémával és javítási igényekkel rendelkező ház értékesítése egyenesen nehéz. Amikor a vásárlók bemennek egy ingatlanba, szeretnének beleszeretni és nem adnak hozzá egy csomó apró javítást a teendők listájához.
 Ha az ingatlan készen áll a beköltözésre, akkor valószínűleg több érdeklődést fogsz látni és akár több ajánlatot is kaphatsz.

 1. Növények

 A növények világos és barátságos környezetet teremtenek. Érdemes fontolóra venni egy csokor virág beszerzését vagy egy friss gyümölcstál elhelyezését a konyhapulton, étkezőasztalon. Néhány növény és természetes elem lenyűgözi a vásárlókat, mivel a dekorációval extra színt visznek a képbe.

 1. Végezz “szag” tesztet

 A rossz szagok, akár az enyhe is, az üzlet meghiúsítója lehet, pláne, ha nem is veszed észre őket. Hívj fel egy elfogulatlan harmadik felet a konyhából vagy háziállatoktól származó szagok felkutatására! Ha a szag átható, végezz alapos tisztítást, mivel sok vevő ismeri az eladók „maszkoló technikáit” (például gyertyák  vagy illatosító készülékek elhelyezése…) Ráadásul, ha a szagokat erősebb illattal próbáljuk elfedni, nagy eséllyel a vevő visszafordul, ha nem szereti a levendula vagy a mesterséges citrus illatát.

 1. Takarítás, takarítás, takarítás

 Ha végeztél a ház takarításával, tisztíts meg még néhány dolgot. Még ha nem is aggódsz amiatt, hogy a vevők mit gondolnak házad illatáról, azt mégsem akarhatod, hogy emiatt legyen kevésbé vonzó számukra az ingatlan. Természetesen mindenki azt akarja, hogy a háza mindig úgy nézzen ki, mint a profi fotókon. Ha eladásra kínálod otthonod, fontos, hogy minden rendezett legyen, hiszen soha nem lehet tudni, hogy vásárlód mikorra szeretne beütemezni egy last-minute turnét. Ne felejts különös figyelmet fordítani a fürdőszobára, ügyelve arra, hogy a csempe, a zuhany és a padló ragyogjon!

 1. Értéktárgyak elrejtése 

  A műtárgyaktól kezdve az ékszerekig tartsd kincseidet távol a látogatóktól! Nem bízhatsz mindenkiben, aki bejön a házadba! Időnként sajnos a dolgok eltűnnek egy nyitott házból. Ügyelj az értéktárgyak elrejtésére vagy biztonságos helyre tételére.

10 +1.  Fontold meg a tanácsokat

  A szakemberek értékelik a ház jelenlegi állapotát és meghatározzák, hogy mely elemek emelhetik értékét. Ismerik az ingatlanpiacot és az értékesítést, ezért fontos, hogy figyelembe vedd tanácsaikat! Feladatuk az, hogy elősegítsék a potenciális vásárlók érdeklődését, ami mindig jó hír az eladók számára.

                                                                                                                                                   

Hamarosan megjelenik az új cikkem, ahol folytatom a tippeket.

Ha szeretnél egy teljes eladási stratégiát, amit erre a helyzetre dolgoztam ki hívj fel vagy írj és elküldöm pdf formátumban. Részletes útmutatást tartalmaz, amivel fel tudsz készülni minden szempontból az ingatan eladásra. Mert amikor visszaáll az élet a normális kerékvágásba, aki a leggyorsabb és a legjobban felkészült az fog profitálni abból a helyzetből

 

 

Szia! Raymond vagyok

Ingatlanpiaci szakértő és üzletember. Ez az én weboldalam és én írom ezt a blogot. Mellette pedig ügyfeleinek segítek eladni vagy vásárolni szuper ingatlanokat. Valamint ingatlan befektetésekkel is foglalkozok, amik 5-10%-os hozamot érnek el 3-6 hónap alatt. 

Remélem sok hasznos tanácsot és tippet tudok neked adni, ha pedig bármiben segíteni tudok neked, vedd fel velem a kapcsolatot! 

ELADNÁD INGATLANOD?

Most egy ingyenes tanácsadással
segítek megállapítani az ingatlanod árát, segítek eladhatóvátenni és megosztom veled mindazt, amire figyelned kell, hogy az eladási folyamat zökkenőmentes legyen! 

KATTINTS IDE A RÉSZLETEKÉRT!

INGATLANT VÁSÁROLNÁL?

Most egy ingyenes tanácsadással
segítek segítek megtalálni új otthonod és segítek ellavírozni az ügyvédek és pénzintézetek között!

KATTINTS IDE A RÉSZLETEKÉRT!

5-10% HOZAM 3-6 HÓNAP ALATT BEFEKTETŐKNEK

Vannak olyan ingatlanok, amiket érdemes befektetésként hasznosítani! A mi módszerünkkel 5-10%-os hozamot tudunk elérni 3-6 hónap alatt! Érdekel az üzlet?

KATTINTS IDE A RÉSZLETEKÉRT!

Ha lenne egy olyan befektetési lehetőség

Amivel rövidtávon 4-6 hónap alatt el lehet érni 5-10%-os hozamot,
akkor érdekelne hogyan működik?
MÉG EGY RÖVID SZTORI A VÉGÉRE...

Üdvözöllek az oldalamon, Józsa Raymond vagyok. Függetlenül attól, hogy Te tulajdonos, vagy vásárló vagy, tudom, hogy min mész most keresztül és tudom, hogyan segítsek. Az első lépés egy személyes kötetlen beszélgetés és tanácsadás a Te igényeidre szabva.