Az ingatlanpiac védőoltása!

Szerző: | Júl 12, 2020

 

 

 

Ki szereti a jó öreg vakcinát?

 

Én nem javaslom a megszokott oltóanyagot! Mindenáron el kell kerülni az oltást, feltéve, ha van rá lehetőség. Ellenben javaslom az én vakcinámat, ami ingatlan eladásnál, vásárlásnál vagy ingatlan befektetésnél hatásosan működik. A közel jövőben, hogy túléljük a bekövetkező eseményeket, megfelelő döntésekre van szükségünk, ami biztonságot nyújt a recesszióval szembe.

 

Az én vakcinám nem tartalmaz tűt, ellenben sokkal hatásosabb, így előre fel tudsz készülni és megfelelő döntéseket hozni.

 

Az elmúlt 3-4 hónapban volt olyan ügyfél, aki nem hallgatott rám, sajnos így 4-5 millió forintot bukott. A végén megbánta, hogy nem fogadta meg a tanácsaimat. Ezzel ellentétben volt olyan ügyfelem, aki befektetésre vett ingatlant február elején. Egyáltalán nem befolyásolta a vírus-helyzet az ingatlan árát, amit január végén én megállapítottam neki, így egy 10%-os hozamra tudott szert tenni 3 hónap alatt. Ilyen esetekben az intuícióimra hallgatok, figyelembe veszem mások mit mondanak, de a döntéseimet a saját megérzéseim alapján hozom.

 

Az ingatlan piac hétről hétre változik, elég komplikálttá vált. Sokan kivárnak még mindig az árral, de vannak, akik átestek a ló túloldalára és elég szemtelen alkuk is megjelentek a piacon. Meg kell találni az egyensúlyt, ami tapasztalatok nélkül nem működik!

 

Felvázolom miért is jó az én vakcinám:

 

Ennek kifejlesztéséhez is több év kísérlet volt szükséges, mire tökéletesíteni tudtam. Átbeszéljük részletesen a jelenlegi helyzetet, teljesen kötetlenül, ezzel én bizalmat szavazok az ügyfeleknek. Olyan tanácsokkal és tippekkel látom el őket, amiket azonnal készpénzre válhatnak, bár nem elegáns más tollával ékeskedni…
Sokan láttak Bruce Lee -s filmeket, mégsem tudnak karatezni (ha egy sebész elmeséli nekem, hogy kell megműteni valakit, hozzá láthatok, bár végzetes lehet a következmény). Ahogy a példa is mutatja, célszerű mindig szakembert megbízni)

 

Pontról pontra felvázolom az eladási és a marketing stratégiámat, ami több százezer forintba kerül ingatlanonként. Ha úgy dönt az ügyfél, hogy megbízást köt velem, elkezdjük a közös munkát és úgy foglalkozom az ingatlannal, mintha a saját otthonomat árulnám. A következő lépés az érdeklődők megszűrése és lehetőleg heti egy napra szervezni az ingatlan megtekintését. Úgy gondolom, akinek szüksége van valamire, az bármikor szakít időt rá.

 

Következik az eladás egyik legfontosabb lépése, az ártárgyalás. Itt úgy kell egyezkedni, mint egy FBI ügynök túsztárgyalás közben. Arra kell gondolnunk, hogy csak egy esélyünk van megmenteni a fogvatartottat. Itt ismét a tapasztalat és az intuíció a legfontosabb. Sokan 10 évente egyszer tárgyalnak ingatlan vételárról. Egy profi szakember jóval többet tud megspórolni az egyik félnek, mint amennyi az ő jutaléka. És végezetül az adásvételi és a birtokba-adás. Ezeket a tárgyalás folyamán tisztázzuk mind a két féllel, kinek mi az elképzelése a kifizetéssel és a birtokba-adással és birtokbavétellel. Bár sokszor történt, hogy az adásvételt megelőző napon változtatott az egyik fél a feltételeken és nem szólt a másik félnek, ezáltal az adásvételin a másik fél felállt és nem akart szerződni. Ha nincs egy harmadik személy, aki kívülálló és ismeri mind a két oldal elképzelését és nem tudja megnyugtatni őket, akkor ez az üzlet kárára lehet.

 

Sokszor a vevők és a tulajdonosok ellenfelekként tekintenek egymásra, ami egyrészről igaz is. Azonban nem szabad kimutatni, együttműködően kell viselkedni, hogy úgy tűnjön, mintha mind a ketten egy csapatban játszanának, egy cél érdekében. Ez a sikeres ingatlan üzlet alapja.

 

Egy kínai közmondás szerint: ,,Ugyanabban az ágyban alszanak, de különböző dolgokat álmodnak “- ez az okozója a sok rossz házasságnak és a sok rossz üzletnek. Nem így kell viselkedünk! Ugyanaz legyen a célunk mindannyiunknak, a SIKERES ÜZLET. Sok vevő nem fejti ki a tulajdonos előtt mi a valódi problémája, nehogy megsértse, ezért szükséges egy harmadik fél, akinek elmondhatja vagy éppen kiadhatja a dühét.

 

Tárgyalás folyamán néha a feltételek sokkal erősebbek, mint a vételár, ezért mind a két fél rugalmas kell legyen. A legtöbb tulajdonos elsőre irracionális döntést hoz, nem fogadja el az ajánlatot, ezzel hagyja, hogy a pénz kicsússzon a kezei közül. Ez igaz néhány vevőre is. Talál egy számára megfelelő ingatlant, de döntésképtelen és reménykedik, hogy majd jobb lakásba fut bele, esetleg csökken az ingatlan ára. Sok esetben pár hét múlva visszatérnek a korábbi ingatlanhoz, de akkor már késő….

 

Ezt nehezíti, ha időközben ki kell költözniük a lakásukból is. Az időhiány miatt rossz döntéseket hoznak, kényszerhelyzetbe kerülnek, megvásárolnak egy olyan ingatlant, mely nem a legmegfelelőbb számukra.

Az elsődleges dolgunk meghallgatni a másik felet, nem véletlenül van két fülünk és egy szánk. Ezután pedig az empatikus viselkedésmódot javaslom. Empátia nélkül az egónk uralkodik, ebből adódóan az üzletkötések meghiúsulnak. Pár hete egy közel 30 millió Ft-os ingatlanvásárlásnál, 100.000 forinton múlt az ügylet lezárása. Nem a 100.000 forinton volt a hangsúly, hanem azon, hogy cserébe mit várt el az egyik fél a másiktól. Minden eladásnál arra törekszem, hogy csak az adásvételnél beszéljen egymással a két érintett. Jelen esetben, ha egymással tárgyalnak, az üzletnek búcsút mondhatunk volna. A harmadik személy egyfajta terapeutaként kell viselkedjen.

 

Ha szeretnéd megtudni, hogyan dönts ingatlan eladásban, vásárlásban vagy befektetésben és készen állsz az én vakcinámra, akkor keress meg!

 

Raymond

 

 

 

Szia! Raymond vagyok

Ingatlanpiaci szakértő és üzletember. Ez az én weboldalam és én írom ezt a blogot. Mellette pedig ügyfeleinek segítek eladni vagy vásárolni szuper ingatlanokat. Valamint ingatlan befektetésekkel is foglalkozok, amik 5-10%-os hozamot érnek el 3-6 hónap alatt. 

Remélem sok hasznos tanácsot és tippet tudok neked adni, ha pedig bármiben segíteni tudok neked, vedd fel velem a kapcsolatot! 

ELADNÁD INGATLANOD?

Most egy ingyenes tanácsadással
segítek megállapítani az ingatlanod árát, segítek eladhatóvátenni és megosztom veled mindazt, amire figyelned kell, hogy az eladási folyamat zökkenőmentes legyen! 

KATTINTS IDE A RÉSZLETEKÉRT!

INGATLANT VÁSÁROLNÁL?

Most egy ingyenes tanácsadással
segítek segítek megtalálni új otthonod és segítek ellavírozni az ügyvédek és pénzintézetek között!

KATTINTS IDE A RÉSZLETEKÉRT!

5-10% HOZAM 3-6 HÓNAP ALATT BEFEKTETŐKNEK

Vannak olyan ingatlanok, amiket érdemes befektetésként hasznosítani! A mi módszerünkkel 5-10%-os hozamot tudunk elérni 3-6 hónap alatt! Érdekel az üzlet?

KATTINTS IDE A RÉSZLETEKÉRT!

Ha lenne egy olyan befektetési lehetőség

Amivel rövidtávon 4-6 hónap alatt el lehet érni 5-10%-os hozamot,
akkor érdekelne hogyan működik?
MÉG EGY RÖVID SZTORI A VÉGÉRE...

Üdvözöllek az oldalamon, Józsa Raymond vagyok. Függetlenül attól, hogy Te tulajdonos, vagy vásárló vagy, tudom, hogy min mész most keresztül és tudom, hogyan segítsek. Az első lépés egy személyes kötetlen beszélgetés és tanácsadás a Te igényeidre szabva.